alicanyucel06 Günlüğü, 14 Eki 19

Günaydın arkadaşlar,

Sporu seven sayısı artıyor ancak aynı zamanda obezite olan kişiler de artmakta. Aslında ters bir orantı olması gerekmez mi?

O zaman aklıma şöyle bir şey geliyor, spor yapıyoruz ama inanılmaz kötü besleniyoruz?


Beslenme konusu hakkında kafamıza takılanları postun altına yazın konuşalım,herkese iyi haftalar :)

PERSONAL TRAINER

ALİ CAN YÜCEL

17 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Sporun gerekliliği daha su götürmez gerçek de, insanların yeme alışkanlığını değiştirmek çok zor. Ben henüz kimseye laf anlatamadım çevremde. :( Vücudun tolere edemediği şeyleri yok saymak yerine "her şeyden biraz" kafası yüzünden bazı şeyler hep beslenme listesinde duruyo. Uzak durmanın patlama etkisini falan anlatıyolar da saçma. Asıl denenmeyen şeylerden uzaklığa vücut alışır ama biraz yenen şeyler şartlar değişince miktarca artabilir. Bana ikinci seçenek daha olası geliyor. Bir örnek: Normal yaşamında günde 1 2 kare çikolatayı kahveyle yiyen kadın, regl döneminde bunu hak görüp bir paket yiyip yanına meyve, baklava vs de ekleyebilir bir gün içinde. Çünkü zaten alıştığı tat. Ben böyle tatların unutulmaya yüz tutması taraftarıyım. "Her şeyden biraz" zehirler; fakat "faydalıdan ölçülü ve hep, zararlıdan asla" ile ne obezite kalır ne diğer kronik hastalıklar. Diyetcilerin bile sorunu, zayıflama serüveninde biraza düşürüp işlem tamamlanınca artırmak zaten. Komple hepsini ikame etmek gerek. Her pis alışkanlığın yerini bir temizle doldurunca vücut mahrumiyet hissetmez. bence. 
14 Eki 19 üye tarafından: antikaci
sporu disiplinli yapmıyoruz ama spor yapıyormuş gibi besleniyoruz.  
14 Eki 19 üye tarafından: Onderweb
Diyet yaptığım zamanlarda tam olarak yapıp diğer zamanlarda önüme ne gelirse yiyorum😅 alışkanlıklardan vazgecmek zor oluyor ne kadar bilinçli olsakta. Neyseki spor yapıyorum ve metabolizmam hızlı çalıstığı için şanslı biriyim. Ama herseyden önemlisi kesinlikle vücudu tanımak ona göre beslenmek ona göre spor yapmak 
14 Eki 19 üye tarafından: Aynurciloglu
hocam çok doğru bir noktaya temas etmişsiniz. yorumlarda özellikle antikaci hanıma katılıyorum. dediklerinizi bebeğim olduktan sonra anladım. nasıl ki çikolatanın ya da şekerin tadını bilmiyorsa, canı da çekmiyor. ama tersine de şahit oldum, beyaz ekmek yedi bir kez ve şu an benim yaptığım ekmeği de yese, beyaz ekmeği muhakkak arıyor bir lokma olsun. 
14 Eki 19 üye tarafından: ironmoon
Mantıken öyle gelebilir fakat göründüğü gibi olmuyor siz de biliyorsunuzdur bunu. Personal trainer yazmışsınız bir sürü spora başlayan insan görmüşsünüzdür. Bunlardan kaçı gerçekten sporcu gibi besleniyor? Kaç kişi günlük proteinini vs ayarlayıp çer çöp yemeden hayatını sürdürüyor? Ben 2 yıldır fitness ile uğraşıyorum , çok gördüm spordan çıkıp avm'nin fastfoodcularına gidenlerini. Hadi tamam gittin fastfood yedin de , sen ne çalıştın ki bunu hak ettin? Gidip orada 2 makine egzersizi , bolca telefonla uğraşma , 2-3 selfie çekme , ee sen terlemedin bile? Ama olmaz illa instada görülecek o nike eşofmanla spor vakti , no pain no gain yazılı fotolar. Bizim sözde spora gidenler işi ciddi yapmıyor hiç bir zaman ondan kaynaklı bu. 
14 Eki 19 üye tarafından: alpper9

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


alicanyucel06 Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.