glisemik indeksi daha düşük daha geç sindiriliyor bu yüzden öneriliyor tadi da bence yakın sadece şekil farkı var
18 Tem 21 üye tarafından: batuylmz204
|
Keşke önceden keşfetseydim
18 Tem 21 üye tarafından: ilydilyd
|
Ama aman aman da bir farkı yok yani ikisi de pirinç
18 Tem 21 üye tarafından: batuylmz204
|
Tadı daha aromatik sadece, glisemik indeksi daha düşük, dolapta soğutup çıkarıp yersen daha da düşer, kalorisi de daha düşük. Bence en sağlıklı pirinç
18 Tem 21 üye tarafından: ozlemaries
|
18 Tem 21 üye tarafından: ilydilyd
|
Tek geçerim ilk önce bence tereyağlı yapmanı tavsiye ederim çok lezzeetli oluyor 😁
18 Tem 21 üye tarafından: MeRiHKaRtAlİsT🦅
|
Kalorisi az olcaksa yaparım tabi 😄
18 Tem 21 üye tarafından: ilydilyd
|
Kalorisisinin az olmasından ziyade besleyici olması aynı zamanda gün içinde enerjik tutması ve kesinlikle tok tutması o kadar çok artısı varki saymakla bitmez diyim lif bakımından zengin olmasıda cabası 😁
18 Tem 21 üye tarafından: MeRiHKaRtAlİsT🦅
|
18 Tem 21 üye tarafından: po.ceepriv
|
Poce hakikaten yokmuş He 😄😁 yanlış bilgi sory 😁🙏
18 Tem 21 üye tarafından: MeRiHKaRtAlİsT🦅
|
Biz bugün denedik ve beğenmedik bence normal pilavı yağsız yapsanız sorun olmaz
18 Tem 21 üye tarafından: Wentor Hugo
|
fit grains markanın basmati pirinci diğerlerine göre çok daha iyi ve kalorisi düşük. basmati pirinci yıkadıktan sonra tavada az tereyağı ile kavurup üstünü 2 parmak geçecek kadar soğuk su ekleyip haşlayın lezzet vermesi için 1 çay kaşığı silme zerdeçal koyabilirsiniz ya da ben buzluğa stokladığım tavuk ya da et suyu ekliyorum. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp tavada biraz çeviriyorsunuz ve az demleniyor. Bu şekilde gayet lezzetli oluyor. Basmati pirincin kokusu da gidiyor.
18 Tem 21 üye tarafından: laterit
|
Ya düz tuzla haşlayın yanında da tavuğu boool zerdeçal tarçın karabiberle haşlayın tavuk suyunu çekince tavukları alıp tavada kalan güzel kokulu hafif kuruyan şeye pilavı döküp karıştırın harika oluyor hahaha
18 Tem 21 üye tarafından: po.ceepriv
|
Olay kalori değil de glisemik indeks diye biliyorum, makroları normal pirinçten farklı değil ama gi si düşük olduğu için daha yavaş kana karışarak daha uzun tokluk hissi veriyor(galiba tam araştırmadım).
18 Tem 21 üye tarafından: Haliltaş
|
Ben 3 yıldır micros jasmine pirinç kullanıyorum. Vücut geliştirme yarışmalarına hazırlanırken hem bulk hem definisyon döneminde kullandım. bana göre en temiz ve sağlıklı karbonhidrat. Dikkat etmemiz gereken kullandığınız yağ ve içine koyduğunuz tuz. Ben zeytinyağı ile 5 dakika kadar kavururup pşlav yapıyordum. %7 yağ oranına düşene kadar günlük 300 gr kadar( pişmemiş ağırlığı) tuketiyordum. %7 den aşağı daha kolay düşebilmek için haşlama makinesi kullandım. Zeytinyağını üzerine ekledim. hafif kokulu güzel nir tadı var. ben alıştım bence gayet güzel.
18 Tem 21 üye tarafından: xLmNt
|
tadı değişiktir sevmediğin bir şeyi de zorla uzun süre yiyemezsin o yüzden hangi pirinci seviyosan onu ye inan hiç önemli değil hangi tür pirinci yediğin
18 Tem 21 üye tarafından: bbrkay
|
Bu arada küçük bir bilgi. Pirinci kavurup pilav yaparsanız ve piştikten sonra en az 12 saat dolapta bekletirseniz. Glisemik endeksi düşer gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
18 Tem 21 üye tarafından: xLmNt
|
Baldodan daha güzel çok da güzel kokusu var
18 Tem 21 üye tarafından: Demir seyma
|
Anam babam usulü pirinci ılık suda bekletirseniz sağlık açısından arada çokta fark kalmayacaktır, 1e 1,5 oranına bağlı kalınıp kapağı kapatılmadan üzerine 3-5 damla limon gezdirilirse pilav tane tane düşecektir aynı zamanda. Afiyet olsun, bol şans.
18 Tem 21 üye tarafından: karadagreha
|
Tavada kalan güzel kokulu hafif kuruyan şeyi deneyeceğim 🤝
18 Tem 21 üye tarafından: pardonhidrat
|