Ben de size katılıyorum. Gerçekten damakta rahatsız edici bir tar bırakıyor. Ne şekilde tüketirseniz tüketin. Ben tüketmemeyi tercih ediyorum :)
06 May 17 üye tarafından: dimmetaler
|
Merhaba öncelikle tebrik etmek istiyorum sizi. proteinli denemeleri bizimle paylaştığınız için :) herkesin gerekli gereksiz her yediğini paylaştığı bi platforma dönüşmesinden bizi bir nebze kurtardığınız için :)
ver lütfennn tarifi paylaşır mısınız :)
06 May 17 üye tarafından: freckled_witch
|
yulaf kepeği için muz süt ya da çilek sütle ya da herhangi bir meyve ve sütle blanderdan geçirip içmeyi deneyebilirsiniz ;)
06 May 17 üye tarafından: freckled_witch
|
Görseldeki kek için; 50 ml (1 çay bardağından biraz az) light süt - 10 gram (1 çorba kaşığı) kakao - 60 gr (3/4 su bardağı) yulaf kepeği - 2 yumurta beyazı - 1 ölçek protein tozu - 20 gr (1 silme çorba kaşığı) fıstık ezmesi - 50 gr (2 çorba kaşığı dolusu) light yoğurt - 50 gr (yarım) muz - 1 paket kabartma tozu - 1 çimdik toz kullandım. Hepsini çırpıp 160 derece fırında 30-40 dakika civarı pişirdim. :)
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
|
@Dimmetaler Evet ben de ne yaparsam yapayım o buruk tattan kurtulamadım, yerine koyabilecek bi şeyler arıyorum o yüzden. :(
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
|
eskiden hiç sevmezdim ama hurma ile deneyince çok sevdim
06 May 17 üye tarafından: emelimsi
|
Buğday ruşeymi katabilirsiniz @aliceofwonderland hemen her yemeğe tatlıya gider
06 May 17 üye tarafından: skywolf23
|
@skywol23 ben de şimdi internette un yerine geçecek sağlıklı şeylere bakınırken buğday ruşeymine çok rastladım, ama yulaftan dilim yandı onun da tadına alışamamaktan tırsıyorum açıkçası. :D yine de denemeden bilemeyeceğime göre küçük bi paketle deneyeceğim sanırım başlangıç olarak.
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
|
Peki bu ürünün kullanımına dair bi fikriniz var mı? Ben bazı kaynaklarda oldukça yoğun olduğunu ve sıvıyla bir araya gelince şiştiğini, bu yüzden tarifteki un miktarının yarısı kadar kullanılması gerektiğini okudum da.
06 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
|
Evet küçük paketle başlayın @alice tadı farklı gelebilir belki bilmiyorum ya da bana öyle geliyor. Yani tadı biraz otumsu acımsı ama biber acısı değil.
06 May 17 üye tarafından: skywolf23
|
Merhaba ben yulaf kepeğiyle kek yaparken migroslarda bulunan splenda kullanarak yapıyorum çok daha lezzetli oluyor
06 May 17 üye tarafından: akk61
|
Keklerde falan portakal kabuğu rendesi kullansan belki işe yarar yumurta da müsait olduğun zamanlarda sarımsak ile bastırabilirsin belki?
06 May 17 üye tarafından: sserriffe
|
yulaf kepegini sutle islatip icine keciboynuzu tozu,muz dogruyordum bi ara guzel oluyordu. ama cesitli unlar var daha saglikli badem unu siyeZ unu, nohut yada fasulye unu ama hicbirini denemedim.
06 May 17 üye tarafından: fmkp
|
Bol tarçınlı ve cevizli kek yapabilirsiniz. Tarçın kepeğin kokusunu yok ediyor.
07 May 17 üye tarafından: ūlkem
|
Tüm öneriler için teşekkür ederim, evde 100-150 gram kadar bir yulaf kepeğim kaldı, bitirene kadar hepsini tek tek deneyeceğim, yine de olmazsa badem unu ya da buğday ruşeymine geçmeyi düşünüyorum. :)
07 May 17 üye tarafından: aliceofwonderland
|