Yeşil çayın faydalarını hepimiz az çok biliyoruz. İçinde bulunan kateşinler ve kateşin türevlerini kapsayan flavonoidler, kanser, kalp krizi risklerinin azalmasında ve bir çok hastalıkta faydalı bulunmuş.
Problem, vücudumuzun çay içindeki kateşinleri yeterli miktarla alamıyor oluşu. İçtiğimiz çayda bulunan kateşinlerin, ancak beşte biri bağırsaklarımızdan emilebiliyor.
Ancak Purdue Üniversitesi‘nde yapılan bir çalışma, bu problem için basit bir çözümden yararlanabileceğimizi gösteriyor. Yapılan çalışmalarda, çaya eklenen limon suyunun (ve diğer turunçgil sularının) ve C vitamininin, kateşinlerin emilimini 13 kat arttırdığı görülmüş. Üstelik çalışma, hem farelerde, hem de insan modellerinde aynı sonucu vermiş.
Çalışmalardan biri, limon suyu ile birlikte şeker eklenmesinin de emilim için yararlı olduğunu göstermiş.