R4inox Günlüğü, 30 Oca 20

Aç kalarak daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek!

Peki BİLİM bu konuda ne diyor?.

Önce konunun esas aktörleri olan mitokondrileri tanıyalım..

Mitokondri, hücre organellerinden biridir. Boyları 0,2-5 mikron arasında değişir. Şekilleri ise ovalden çubuğa kadar değişkenlik göstermektedir. Bazı hücreler tek bir büyük mitokondri içerebilse de mitokondriler hücrelerde çoğunlukla fazla sayılardadır. Sayıları hücrenin enerji ihtiyacına göre değişir.

Erkek olalım, kadın olalım bir kere tüm mitokondrilerimizi annemizden alırız. Bunun sebebini de tam olarak bilmiyoruz. Babamızın sperminden, annemizin yumurtasına sadece kromozomlar değil mitokondriler de geçer. Ancak, her nasıl oluyorsa kromozomlar korunurken, annemizin yumurtası bu mitokondrileri bir güzel imha! eder.

Mitokondriler hücrelerimizin enerji santralleridir. Enerjimizin (buna ATP diyoruz) %90’ından fazlası bu organellerde (hücrenin solunumu, beslenmesi ve boşaltımı gibi yaşamsal olaylarının gerçekleştiği yapılara organel denir) üretilir. Ancak, bu santrallerde olan enerji kaçakları aynı zamanda yaşlanmamıza neden olur.

Yazının devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.siberdeluxe.com/ac-kalarak-daha-uzun-ve-saglikli-bir-yasam-surmek/

1940 kcal Yağ: 94,86g | Prot: 106,41g | Karb: 172,54g.   Kahvaltı: Yumurta, Pişmiş Yumurta Beyazı, Ceviz, Siyah Zeytin. Öğle Yemeği: Muz, Çoban Salatası, Dana Etinden Yapılan Köfte, Mercimek Çorbası. Akşam Yemeği: Bulgur Pilavı, Etli Nohut. Aperatifler/Diğer: Ceviz, Kuru İncir. devamı için...

22 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Aç kaldıktan sonra sağlıklı yaşnsa ne olur yaşanmasa ne olur bana ters :) 
30 Oca 20 üye tarafından: Alper2003
Ayne kardeş size katılıyorum bana da çok ters.. 
30 Oca 20 üye tarafından: fatsegret

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


R4inox Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.